hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > چندرسانه ای > خراسان رضوی| امتداد بحران کاغذ در چاپخانه‌ها

خراسان رضوی| امتداد بحران کاغذ در چاپخانه‌ها

چاپخانه‌داران خراسان رضوی از وضعیت فعلی کاغذ و کمبود آن گلایه دارند و معتقدند گرانی کاغذ فعالیت آن‌ها را به‌شدت مختل کرده و ادامه این روند چاپخانه‌های معدودی که هنوز فعالیت دارند را هم به تعطیلی می‌کشاند.

به گزارش ایرنا، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی دراین‌باره گفت: بیش از 300 واحد چاپ، صحافی و لیتوگرافی در استان وجود دارد که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید 99 درصد از آن‌ها به مرز تعطیلی رسیده‌اند. علی مغانی افزود: از ابتدا برای توزیع کاغذ، کارگروهی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد تا بسترساز توزیع کاغذ از طریق اتحادیه یا تعاونی باشد اما متأسفانه این کارگروه خود اقدام به توزیع کاغذ از طریق سامانه کرده است. او اضافه کرد: از سوی دیگر دولت ارز 4200 تومانی به میزان 26 میلیون یورو را به دو یا سه شرکت واردکننده داد تا کاغذ را وارد کنند که معتقدم این شیوه راه انجام کارهای خلاف را باز می‌کند زیرا اختصاص ارز دولتی به واردات، رانت ایجاد می‌کند و فقط عده خاصی از آن بهره‌مند می‌شوند. رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بستر توزیع مناسب کاغذ با ارز دولتی را فراهم می‌کرد و ارز دولتی را در اختیار شرکت‌های تعاونی قرار می‌داد تا آن‌ها کاغذ را وارد می‌کردند. مغانی با بیان اینکه نحوه چیدمان اعضای کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت ارشاد اشتباه است افزود: مثلا اتحادیه‌ای به نام اتحادیه کاغذفروشان ایران وجود دارد اما این اتحادیه هیچ نماینده‌ای در کارگروه یادشده ندارد. او ادامه داد: زمانی که هنوز کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل نشده بود، کاغذ با نرخ آزاد، بندی 700 هزار ریال بود اما اکنون بعد از گذشت یک سال هر بند آن با نرخ آزاد به پنج میلیون و 500 تا شش میلیون و 300 هزار ریال رسیده است ضمن اینکه هم‌اینک قیمت کاغذ با احتساب برخورداری از ارز دولتی بندی یک‌میلیون و 550 هزار ریال است. رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: بااینکه ناشران، کاغذ را با ارز 4200 تومانی دریافت می‌کنند اما همچنان قیمت کتاب رو به افزایش است درحالی‌که باید دولت در ازای اختصاص ارز دولتی به کاغذ، کتاب‌ها را نیز قیمت‌گذاری می‌کرد. مغانی افزود: تنها ناشران و اهالی مطبوعات می‌توانند سهمی از سامانه توزیع کاغذ داشته باشند و کاغذ با ارز 4200 تومانی دریافت کنند اما در این میان برخی ناشران هنوز کاغذ را دریافت نکرده حواله‌اش را در بازار می‌فروشند.

ناشران همیشه خود تأمین‌کننده کاغذ بودند

رئیس هیئت‌مدیره شرکت تعاونی ناشران خراسان رضوی نیز دراین‌باره گفت: واردات کاغذ توسط دو یا سه شرکت واردکننده انجام می‌گیرد و کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این کاغذ وارداتی را دریافت کرده و از طریق سامانه توزیع کاغذ در اختیار ناشران و اهالی مطبوعات قرار می‌دهد. حسین معینی افزود: اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران در هر استان شرکتی دارد که عامل توزیع کاغذ وارداتی با ارز 4200 تومانی است و پس از ثبت‌نام ناشران در سامانه، کاغذ موردنیازشان را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. او اضافه کرد: از ابتدای راه‌اندازی سامانه توزیع کاغذ تاکنون یعنی از آبان ماه سال گذشته 30 هزار بند کاغذ بین ناشران و اهالی مطبوعات توزیع‌شده است. رئیس هیئت‌مدیره شرکت تعاونی ناشران خراسان رضوی ادعای اتحادیه چاپخانه‌داران مبنی بر اینکه کاغذ با ارز دولتی فقط باید در اختیار چاپخانه‌ها قرار گیرد را نادرست دانست و گفت: از سال‌ها قبل تاکنون روال این‌گونه بوده که ناشر، کاغذ را خود تأمین می‌کرده و در اختیار چاپخانه‌ها قرار می‌داده است. معینی افزود: هم‌اکنون نیز ناشران پس از دریافت کاغذ دولتی آن را برای چاپ در اختیار چاپخانه‌ها می‌گذارند و به‌طورقطع در جای دیگری مصرف نمی‌کنند. او ادامه داد: اینکه چاپخانه‌ها به‌جای ناشران، کاغذ دولتی را دریافت کنند برای آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد زیرا خواب سرمایه کتاب زیاد و نشر آن کم است به همین دلیل چاپخانه‌ها نمی‌توانند روی چاپ کتاب سرمایه‌گذاری کنند و باید برای کسب سود، سراغ سرمایه‌گذاری برای چاپ موارد دیگری باشند. رئیس هیئت‌مدیره شرکت تعاونی ناشران خراسان رضوی گفت: بااین‌حال چاپخانه‌ها در تأمین کاغذ برای موارد غیر نشر کتاب، دچار مشکل جدی هستند، کاغذ بسیار گران و تأمین هزینه‌های آن برای چاپخانه‌ها سنگین است لذا پیشنهاد می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سامانه توزیع کاغذ سهمی را نیز به چاپخانه‌ها اختصاص دهد.

 حق مسلم چاپخانه‌ها در برخورداری از کاغذ دولتی

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز دراین‌باره گفت: خراسان رضوی یکی از فعال‌ترین استان‌ها در حوزه چاپ و نشر است. افشین تحفه گر افزود: از سال گذشته کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و تصمیم گرفته شد کسانی که مجوز کتاب و نشریه می‌گیرند به ازای میزان مصرف خود از طریق سامانه توزیع کاغذ، کاغذ تحریر با نرخ دولتی یا همان ارز 4200 تومانی دریافت کنند. او ادامه داد: این سامانه فقط کاغذ را در اختیار ناشران دارای مجوز نشر کتاب و اهالی مطبوعات قرار می‌دهد. معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بااین‌حال چاپخانه‌های استان نیز برای تأمین کاغذ به‌منظور انجام فعالیت‌هایی جدا از نشر کتاب، نیاز به کاغذ با نرخ ارز 4200 تومانی دارند. تحفه گر افزود: به همین منظور ابتدای هفته گذشته نشستی برگزار شد و مشکلات صنایع چاپ موردبررسی قرار گرفت‌. در این نشست مقرر شد پیشنهادهای دست‌اندرکاران صنعت چاپ خراسان رضوی مبنی بر اختصاص سهمی از کاغذ با ارز 4200 تومانی یا حتی ارز نیمایی به این صنایع ارائه شود تا در کارگروه مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موردبررسی قرار گیرد همچنین در این نشست که نماینده شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی هم حضور داشت مقرر شد تسهیلات سرمایه در گردش به میزان 120 میلیارد ریال به صنایع چاپ استان اختصاص یابد تا بتوانند مواد اولیه موردنیاز خود را خریداری کنند. تحفه گر افزود: برگزاری نشست تخصصی با حضور نمایندگان صنایع چاپ و نماینده بانک‌ها در مورد وثایق و نرخ بهره تسهیلات بانک‌های استان، ثبت سفارش محصولات وارداتی موردنیاز توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، کمک سازمان بیمه تأمین اجتماعی برای تأمین مایحتاج یا مواد اولیه صنایع چاپ از دیگر تصمیمات اخذشده در این نشست بود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد